Ik zoek kandidaten die hun talent gebruiken voor de stappen die jij als ondernemer wilt zetten.

 

Waar wil je naar toe?

Om de beste kandidaat voor een organisatie te vinden, bewandelen we samen een pad. Jouw vraag bepaalt mijn koers. Tijdens een intensieve kennismaking wil ik alles over jouw bedrijf, de functie en de functie-eisen weten. Met die reden kom ik ook altijd bij jouw bedrijf langs. Daar kan ik mijn voelsprieten uitzetten. Waar wil je naar toe als organisatie? Wat zijn jullie doelstellingen en wat willen jullie bereiken? Maar ik kijk ook hoe de sfeer is, wie de medewerkers zijn die er rondlopen en proef de organisatiecultuur. Als het plaatje voor mij compleet is, ga ik aan de slag met het werven van kandidaten.

Zo doe ik dat…

Functieprofiel opstellen
Een functieprofiel maken is een vak apart. Maar ook voor elk bedrijf weer anders. Iedere organisatie heeft zijn eigen communicatiestijl. De kunst is een vertaalslag te maken van de functie die jij aanbiedt, naar een tekst die iemand raakt en zijn of haar nieuwsgierigheid opwekt!
Lijntjes uitzetten
Op eigen wijze ga ik aan de slag. Proactief, gedreven en vol enthousiasme. Wist je dat LinkedIn vaak het meest ideale kanaal is om interessante kandidaten te vinden? Durf te vragen is mijn credo. Met de juiste woorden en aandacht probeer ik iemand te prikkelen om in gesprek te gaan. Zelfs als diegene helemaal niet actief op zoek is.
Kandidaatselectie maken
Zoveel mensen, zoveel wensen. Niet iedere kandidaat krijgt de stempel ‘geschikt’. Dus die wil ik ook niet aan je voordragen. Ik maak een shortlist van zo’n 3 talenten die ik van te voren al gesproken en gezien heb. Zij mogen vervolgens zich aan jou presenteren.
Sollicitatiegesprekken begeleiden
Een sollicitatiegesprek voeren is voor de gemiddelde MKB-er geen dagelijkse business. Daarom is dat ook vaak ‘part of the deal’. Met de juiste vragen en door goed te luisteren gaan we samen een succesvol sollicitatiegesprek aan.
Beste Combinatie maken
De laatste stap. Wie wordt het nieuwe talent van jouw bedrijf? Die keuze maak jij, maar daarin geef ik uiteraard ook mijn advies. Als de functie, de organisatie en het nieuwe talent een match zijn, dan klopt het! Je hebt er een nieuwe medewerker bij.

Optimum recruitment doet meer

HR klinkt groots, maar zit ‘m ook in de kleine dingen

Met werving en selectie begint vaak de samenwerking, maar daar stopt het niet.
Optimum Recruitment is er ook voor:

Recruitment op Maat voor ieder bedrijf

Met Recruitment op Maat worden professionele werving- en selectie activiteiten voor iedere organisatie toegankelijk. Niet iedere ondernemer heeft een recruitment specialist in huis. Logisch, want dat heb je ook niet nodig als je een kleinere onderneming bent. Maar soms heb je wel even behoefte aan iemand die een duidelijk functieprofiel voor je opstelt of een sollicitatiegesprek kan begeleiden. Net dat beetje expertise, haal je met Optimum Recruitment tijdelijk in huis. Een functieprofiel opstellen, kandidaten zoeken, sollicitatiegesprekken begeleiden, diepte-interviews houden. Het zijn afzonderlijke werving- en selectieonderdelen onderdelen waar ik je graag mee van dienst ben.

Veel reacties op een vacature?

Heb je een advertentie geplaatst in de krant of een vacature op LinkedIn of op een banenwebsite? Het kan zomaar gebeuren dat je overweldigd wordt door reacties. Heel fijn natuurlijk, maar eigenlijk heb je helemaal geen tijd om al die cv’s en motivaties door te lezen. Terwijl je wel graag de beste kandidaten er uit wil pikken en bovendien iedereen netjes een reactie wil geven. Optimum Recruitment helpt je graag.
Ik kom bij je langs en samen lopen we jouw vacature nog eens door, waarbij ik verder doorvraag wat je nu precies zoekt. Daarna kan ik gericht alle cv’s en motivaties lezen en beoordelen. Ik kom met een shortlist van kandidaten die passen bij het gewenste profiel en bij jouw organisatie. Je hoeft alleen nog maar de gesprekken in te plannen. En natuurlijk zorg ik dat alle kandidaten netjes bericht van jou terugkrijgen.

Gedrag- en Competentieonderzoek

Voorkom een mismatch! Met behulp van de Profilizer Talentenmeting toets ik of een kandidaat voldoet aan een aantal competenties die voor jou belangrijk zijn. Een talentmeting kun je onder andere inzetten om:

  • Te komen tot de juiste selectie van een nieuwe medewerker.
  • Je personeelsverloop te verminderen.
  • De motivatie, betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers te vergroten.
  • Groepsprestaties te verbeteren.

Payrolling

Voor iedere organisatie die met personeel werkt, bestaat er het gemak dat Payrolling heet. Een eigen afdeling Personeelszaken (in huis) maar dan buiten de deur. Salarisadministratie, wet- en regelgeving, arbeidsovereenkomsten, afdrachten aan UWV en Belastingdienst… Het wordt geregeld. Hoe makkelijk en flexibel is dat!
Ik informeer je graag over de mogelijkheden!

Interim Recruitment

Ben je als organisatie misschien op zoek naar wat extra tijdelijke ondersteuning van je Recruitment team? Of maak je normaal geen gebruik van een Recruiter maar heb je nu hulp nodig met de invulling van meerdere vacatures? Dat kan allemaal. Ik ben in overleg beschikbaar voor minimaal 1 tot maximaal 3 dagen per week. De periode van ondersteuning is bespreekbaar. Ik hanteer een concurrerend uurtarief.

Optimum

Optimum Recruitment is een werving- en selectiebureau in Lisse dat professioneel, enthousiast en gedreven op zoek gaat naar nieuw talent voor ieder bedrijf.

Gespecialiseerd in het volledige werving- en selectietraject. Optimum Recruitment biedt ook Recruitment op Maat: tijdelijke recruitment diensten die voor iedere ondernemer toegankelijk zijn.

.

CONTACT

Optimum Recruitment

Postadres:
Wagendwarsstraat 6
2161 ZJ  LISSE

Telefoon: 06 -15156660
email: marjelle@optimumrecruitment.nl

Vind mij ook op: